Mr & Mrs Mayor of Minneapolis

Megan, Marina och RJ i Matparken

En solig höstadag i oktober hade Matparken fint besök! The Mayor of Minneapolis och Fru Mayor of Minneapolis var på besök i Uppsala för att bekanta sig med staden. Nästa år kommer en större delegation från Minneapolis för att studera vårt nya Resecentrum bl.a. men nu ville borgmästarparet se projekt som handlade om ekologi och barnpedagogik! Från kommunen hade man satt ihop ett digert program, men de strök alla programpunkter utom Matparken och Naturskolan:)

Det blev en blixtvisit i Matparken, jag lyckades göra upp en eld på vår eldplats för att välkomna dem. Megan och RJ var väldigt trevliga och ställde frågor om vårt arbete med barnen, om det fanns stor tillgång till ekologiska grönsaker här i Uppsala och strax ville de ta sig en närmare till på odlingarna. Mot bättre vetande spatserade vi ut på åkern och leran byggde såklart stora klackar under skorna…. Vi pratade lite mer om kollektivlotter, jordbearbetning med traktor och häst i kombination, och hann bli förevigade av Christian Dahlmann på Uppsala Kommun. Tack för fotot Christian!

Matparkens första internationella besök blev ändå lyckat, trots att de fick med sig en bit av vår åker under sina fina skor…. Welcome back Megan and RJ!

/Marina

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: