Vår i Matparken!

Nu är det vår i Matparken! Några krokusar har hittat upp genom det långa vissna gräset på de gamla sommarstugetomterna som hör till området. Några av oss kollektivlottsodlare var ute i Matparken idag och ”vårstädade” lite på tomterna och försökte göra lite fint inför kommande säsong. Det togs bort sly, gallrades i buskar och beskars på några träd bland annat. Det var riktigt härligt arbetsväder!

På åkern hade persiljan kommit upp och vi skördade lite av jordärtskockorna som grävdes ner i våras och som fått växa en hel säsong. De var jättefina och jag ser fram emot en härlig soppa på dem! Vi tittade till den perenna delen av odlingen häromdagen också. Där placerades förra säsongen flera aromatiska örter och lavendel. Det var hur mysigt som helst att gå där i vårsolen och sniffa på gamla blommor och blad från alltmöjligt som till exempel salvia, mynta, oregano och lavendeln förstås.

Under vintern och vårvintern har det planerats och diskuterats om vad som ska odlas i år och hur odlingen ska se ut. Fröer har beställts och det har börjats med förkultiveringen av vissa grödor också. För ett bra tag sen till och med faktist. Små bebisplantor av rotselleri, stjälkselleri, purjo och kronärtskockor mm växer ute i stugorna hos en del kollektivodlare. Man längtar riktigt tills det är dags att börja så på friland och plantera det som förkultiverats!

Camilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: