Seniorernas första skördefest

På Träffpunkt Treklangen började vi vår odlingssäsong redan i mars. Vi bjöd in intresserade seniorer till en odlarträff där vi blickade tillbaka på föregående odlingsår och planerade för det här året. Vi visade bilder, mindes och såg fram emot sommaren. Vilka grödor skulle vi odla? Potatisen var smakmässigt en stor succé förra året så den var given. Då hade vi ingen tidig potatis så det ville vi ha i år. Kanske skulle den bli klar redan första veckan i juli. Tänk om vi kunde ha en skördefest innan Josefin Setterwall och jag tog semester!

Odlandet tog fart i början på maj och har lockat fler deltagare det här året. Det var tur eftersom odlingsytan blev större än vi tänkt oss. Nu odlar vi på 150 kvadratmeter och Josefin Setterwall och jag varit med från säsongens början båda två. Det har varit fantastiskt att arbeta tillsammans med seniorerna och all deras arbetsvilja och entusiasm. Inte minst har fikapausen varit mysig där vi samlar ihop oss och ger uttryck för hur det känns just för dagen.

Hur skulle det nu gå med potatisen – skulle den bli klar innan semestern? Förra onsdagen kollade vi hur det såg ut och jodå – det såg riktigt bra ut. Vi kunde plocka flera fina knölar på första försöket. Vi bestämde att torsdagens odlarträff skulle avslutas med lunch på Träffpunkten. I torsdags, den 5 juli, skördade vi alltså potatis, dill, sallad, rödlök, rödbetsblast och mangold. Jag hade köpt in sill och gräddfil och det blev en fantastisk lunch som avslutades med en sockerkaka med rabarber som som en av odlarna bakat.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Lotta Jansson

Träffpunkt Treklangen

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: