Skördelycka och guidning på Träffpunkt Treklangens odlingslott

Den 7 september bjöd vi in intresserade seniorer till en guidad tur i Träffpunkt Treklangens paradis, vår odlingslott i Matparken i Gottsundagipen. Vi hade tur med vädret – det var en riktigt härlig sensommardag med klar luft och strålande sol. När vi, Lotta och Josefin, kom ner till lotten hade några redan kommit dit. Ett par personer som kom med permobil besökte oss för första gången. En av dem är florist och har bundit buketter med blommor från vår odling, så det var extra roligt att hon äntligen fick se lotten.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Inför visningen blev vi över 20 personer. Vår lott på 150 kvm är uppdelad i fyra skiften med tanke på växtföljden. Vi visade skifte för skifte och svarade på frågor. Inte så lite stolta berättade vi om våra odlingsmödor och visade på hur grödorna vuxit och den vackra blomsterprakten.

Innan vi fikade tog vi gemensamt upp löken. Så härligt att se hur mycket bättre löken ser ut i år! Den fick pryda marken och ligga och torka i solskenet. Det arbetet inspirerade att ta upp ogräs – en ständig syssla för att ge grönsaker och blommor de bästa förutsättningarna. Det känns som att det finns ett grundläggande behov hos oss att få arbeta praktiskt tillsammans. Glädjen och arbetsivern som spred sig i gruppen gör att vårt odlingsprojekt känns fantastiskt meningsfullt och viktigt.

Visningen avslutades med att alla fick ta del av lökskörden och plocka en bukett med blommor. Det här var en riktigt härlig eftermiddag!

Lotta och Josefin

 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: