Potatisfest på Träffpunkt Treklangen

Träffpunkt Treklangen är en mötesplats för personer över 65 år och drivs av Uppsala Kommun, Vård och bildning. Vårt uppdrag är att bedriva hälsofrämjande aktiviteter för seniorer. Odling i Matparken är något av det som vi är mest stolta över att vi kommit igång med. Vi odlar för fjärde året och känner att odlingen är betydelsefull både för vår odlingsgrupp på 16 personer och för övriga som vill ha ett närbeläget utflyktsmål eller är allmänt nyfikna på odling.

Fredagen 18 juli var det dags för årets potatisfest för Treklangens odlargrupp. Vi var 16 personer som samlades kring bordet efter att gemensamt ha tillagat den. Det var inte med så lite stolthet vi smakade av årets potatis för första gången. Vi började med att smaka av potatissorten ”Marine” för att sedan jämföra med ”Solist”. Meningarna gick isär om vilken som var godast, men visst är det underbart att få njuta av egen skörd! Till vår glädje ville Ramon komma med och fira med oss i år. Det är tack vare honom vi har fått vår odlingslott ordentligt vattnat. Vattningen är ju en tids- och arbetskrävande syssla som också kräver att man känner till hur man kopplar ihop olika slangar och även har styrkan till det.

Vår potatisfest bestod av egen potatis, morötter, lök, dill, gräslök och sallad från Matparken. Vi köpte in sill och sedan ordnade vi med hembakt bröd och en rabarberkaka med rabarber från gemensam odling. Inget smakar väl så bra som det nyskördade som man lagat tillsammans och njuter i goda vänners lag!

Lotta Jansson, Josefin Setterwall och Corinna Mosca

Annons

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: